Sanjam dom - ideje za lepši dom


Sanjam dom - ideje za lepši dom
Poceni hiše tudi v Evropi Poceni hiše tudi v Evropi (slika 2)Poceni hiše tudi v Evropi (slika 3)Poceni hiše tudi v Evropi (slika 4)Poceni hiše tudi v Evropi (slika 5)Poceni hiše tudi v Evropi (slika 6)Poceni hiše tudi v Evropi (slika 7)

Indijci so prvi začeli z izdelavo bivalnih modulov po velikosti podobnih kontejnerjem. Stanejo nekaj tisoč dolarjev, že en modul pa je lahko prav spodobna hiša. Ker seveda taka poceni hiša ne ustreza strogim evropskim standardom, pa tudi klima je pri nas precej bolj ostra, takih poceni hiš v Evropi ne bomo nikdar imeli. Lahko pa imamo alternativne rešitve in ena takih je projekt hOMe (house on wheels - hiša na kolesih). Na prvi pogled gre za prikolico, ki zgleda kot hiša (kar pravzaprav tudi je). Ima 20 kvadratnih metrov površine, v notranjosti pa imate bivalni prostor, kopalnico, spalnico in celo prostor za kamin se najde. Pod mobilno hiško hOMe sta se podpisala arhitekta Andrew in Gabriella Morrison, ki sta ves čas snovanja imela v mislih mlade, ki radi potujejo in spreminjajo kraj bivališča.

Za konec pa še cena: 25 tisoč evrov.

Ali je to poceni? Da, če bosta Morrisonova projekt hOMe nadgradila še z več izvedenkami osnovnega modela, ki jih bo mogoče sestavljati in povezovati med sabo.

Avtor: SD

 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 2)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 3)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 4)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 5)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 6)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 7)
 
Poceni hiše tudi v Evropi (slika 1)


Pinterest
 
Facebook