Sanjam dom - ideje za lepši dom


Sanjam dom - ideje za lepši dom
Kaj lahko storite na 18 kvadratih Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 2)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 3)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 4)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 5)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 6)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 7)Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 8)

Na zunaj ni videti, da bi se v tej hiški lahko skrivalo takšno razkošje. Poleg tega pa ameriški arhitekt Chris Heininge niti v sanjah ni pričakoval, da bo njegova stvaritev postala viralna in tako priljubljena. Pravi, da bi se bolj potrudil, če bi vedel, kaj se bo zgodilo. Danes namreč dobiva naročila iz celega sveta ...

Heininge je 20 let delal in živel v Indiji, na Kitajskem in Japonskem. Ko se je vrnil v ZDA, je želel sprva zase ustvariti majhno, a udobno hiško, ki ne zaseda veliko prostora, prav tako ni imel veliko denarja, želel pa je udobnost in domačnost, kot jo je bil vajen v Aziji.

Najprej je postavil ogrodje, ki meri 6 x 3 metre, pohištvo v notranjosti pa je premišljeno in narejeno na mero. Heiningova hiška je visoka dva nadstropja, v njej pa je vse, kar potrebuje vsaka hiša - celo sprejemnico za goste ima.

In še cena ... Hišo vključno z vsem pohištvom (od postelje, kuhinje, kopalne kadi, do omar in drugih odlagalnih površin) dobite za dobrih 50 tisoč evrov.

V ceno seveda ni všteta parcela, pa tudi transport v Evropo (še) ne.

Avtor: nes

 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 2)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 3)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 4)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 5)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 6)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 7)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 8)
 
Kaj lahko storite na 18 kvadratih (slika 1)


Pinterest
 
Facebook