Sanjam dom - ideje za lepši dom


Sanjam dom - ideje za lepši dom
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 2)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 3)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 4)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 5)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 6)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 7)Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 8)

MIMA House se imenuje koncept montažnih hiš, kot si ga je zamislil portugalski arhitekt Jose Campos. Zanj je prejel celo vrsto nagrad, posebnost njegove ideje pa je, da je hišo mogoče nadgrajevati. Hiša tako raste skupaj s potrebami lastnika, pri tem pa je ves čas moderna prilagodljiva in predvsem funkcionalna.

Čeprav gre za skeletno hišo, ki je na vseh straneh obdana s steklom, pa je mogoče s posebnim mrežnim sistemom v notranjosti postavljati in prestavljati stene po svojih potrebah.

Seveda je pri vsem skupaj najpomembnejša cena. Začetna konfiguracija z mrežo 4 x 4 (vsak kvadrat meri 1,5 metra, par pomeni, da gre za hišo površine 6 x 6 metrov = 36 kvadratnih metrov) je 36.000 evrov, cena morebitnih širitev pa je odvisna od priključkov, ki naj jih dodaten modul ima (kopalniški, kuhinjski, prezračevalni, ogrevalni modul).

Pomembno je še dodati, da izdelava traja 8 do 15 tednov, za montažo potrebujete 5 montažerjev, ki hišo sestavijo v 10 dneh. Streha je dvokapna pod naklonom 3 stopinje in je primerna tudi za namestitev sončnih celic. Izolacija je samo na strehi in tleh, sodobna okna pa so sama po sebi izredno dober izolator. In še garancijo dobite: 5 let.

Več informacij najdete po spletni strani Mima houuse.

Avtor: SaD

 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 2)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 3)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 4)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 5)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 6)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 7)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 8)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 9)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 10)
 
Montažna hiša, ki raste z vašimi potrebami (slika 1)


Preberite še:

Pinterest
 
Facebook