Sanjam dom - ideje za lepši dom


Sanjam dom - ideje za lepši dom
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 2)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 3)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 4)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 5)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 6)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 7)Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 8)

Avstrijec Delugan Meissl je zasnoval nevidno hišo, ki je idealna za snežne zimske razmere, bolj težko pa se z njo postavljate pred sosedi. Zakaj?

Meisslova hiša je v resnici oblečena v ogledalo in se v naravnem okolju dobesedno zlije z okolico. okna in velika steklena stena, ki daje svetlobo dnevnemu prostoru, edini razkrivajo, da gre za hišo modernih minimalističnih oblik. Prav zaradi zrcalne fasade hiša nosi ime Casa invisible.

Ima pa ta hiša še eno lastnost. Gre namreč za "prenosno" montažno stanovanjsko enoto, ki jo je mogoče postaviti in prestaviti na različne lokacije. Posamezen modul meri 14,5 x 3,5 metra (to je dobrih 50 kvadratnih metrov) in ga je mogoče prevažati z običajnim tovornjakom. Na sredini enote se nahaja dimnik, ob njem pa kamin, ki greje vse tri prostore (dnevni, spalni in kopalnico).

Vas zanima še cena: od 98.500 evrov navzgor (odvisno od želene notranje opreme in lokacije).

Avtor: SaD

 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 2)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 3)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 4)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 5)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 6)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 7)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 8)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 9)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 10)
 
Bi imeli moderno, a nevidno hišo? (slika 1)


Pinterest
 
Facebook