Sanjam dom - ideje za lepši dom


Sanjam dom - ideje za lepši dom
Za tiste, ki spite v službi Za tiste, ki spite v službi (slika 2)Za tiste, ki spite v službi (slika 3)Za tiste, ki spite v službi (slika 4)Za tiste, ki spite v službi (slika 5)Za tiste, ki spite v službi (slika 6)

Japonski oblikovalci, ki so naredili pisarniško opremo za zaspance Kenchikukagu, niso imeli v mislih tiste delavce, ki spijo med delovnim časom, pač pa tiste, ki imajo toliko dela, da niti domov ne morejo. Na japonskem je očitno veliko preobremenjenih ljudi, pa je tudi trg večji.

Pri nas imamo povsem drugačen problem. Nas zanima priročno funkcionalno pohištvo zato, ker si drugega ne moremo privoščiti - ne finančno, ne prostorsko. Zato je Kenchikukagu zelo zanimiv za vse podjetnike, ki delajo in živijo v isti garsonjeri . Z nekaj jutranje telovadbe lahko na enostaven način posteljo spremenite v pisarno, nekaj ur kasneje pa v kuhinjo.

Zaenkrat je pohištvo Kenchikukagu na voljo samo na Japonskem (cene najenostavnejših sestavljank se začno pri 2000 evrih), pri podjetju Atelier OPA pa nenehno razvijajo nove modele, ki namesto klasičnih pregibnih zglobov že uporabljajo magnetne, celo električno vodene.

Še malo pa bomo tudi med pohištvom imeli Transformerje ...

Avtor: SD

 
Za tiste, ki spite v službi (slika 2)
 
Za tiste, ki spite v službi (slika 3)
 
Za tiste, ki spite v službi (slika 4)
 
Za tiste, ki spite v službi (slika 5)
 
Za tiste, ki spite v službi (slika 6)
 
Za tiste, ki spite v službi (slika 1)


Pinterest
 
Facebook